Hva er totrinns-verifisering og hvorfor brukes det?

To-faktor autentisering (2FA), noen ganger referert til som totrinnsverifisering eller dual-faktor autentisering, er en sikkerhetsprosess der brukere oppgir to forskjellige autentiseringsfaktorer for å verifisere seg selv.

2FA er implementert for å bedre beskytte både en brukers legitimasjon og ressursene brukeren har tilgang til. Tofaktorautentisering gir et høyere sikkerhetsnivå enn autentiseringsmetoder som er avhengige av enkeltfaktorautentisering (SFA), der brukeren bare oppgir én faktor – vanligvis et passord eller passkode. To-faktor autentiseringsmetoder er avhengige av at en bruker oppgir et passord som den første faktoren og den andre, forskjellig faktor - vanligvis et dynamisk opprettet sikkerhetstoken som sendes til brukeren.

Tofaktorautentisering legger til et ekstra lag med sikkerhet til autentiseringsprosessen ved å gjøre det vanskeligere for angripere (hackere) å få tilgang til en persons enheter eller nettkontoer, fordi selv om offerets passord er hacket, er ikke et passord alene nok til å bestå autentiseringssjekken.