Mikä on kaksivaiheinen todennus ja miksi sitä käytetään?

Kaksivaiheinen todennus, jota kutsutaan myös kaksivaiheiseksi tunnistautumiseksi tai vahvistamiseksi, on suojausprosessi, jossa käyttäjän tiedot suojataan kahdella eri tunnisteella. Se on siis toteutettu suojaamaan paremmin sekä käyttäjän tietoja, että toimintoja, joita käyttäjä voi tehdä Norstatpanelin tilillä (esim. palkkioiden lunastaminen). Kaksivaiheinen tunnistautuminen turvaa paremmin käyttäjän kuin esim. pelkän salasanan käyttö.

Kaksivaiheiset todennusmenetelmät perustuvat siihen, että käyttäjä antaa ensin salasanan ja toisena tunnistaumisena suojaustunnuksen, joka lähetetään käyttäjälle esim. sähköpostiin tai puhelimeen. Kaksivaiheinen tunnistautuminen lisää siis käyttäjän turvallisuutta ja vaikeuttaa hyökkääjien pääsyä henkilökohtaisiin laitteisiin ja tileihin. Vaikka salasana hakkeroitaisiin, pelkkä salasana ei riittäisi tunnistautumisen läpäisemiseen. Jos koet ongelmia tunnistautumisessa, olethan yhteydessä Norstatpanelin tukeen.